A búzafűről hasznos tanácsok - Organikus Magyar Búzafűlé - közvetlenül az őstermelőtől

fagyasztott búzafűlé

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A búzafű


Vajon megér Önnek az egészsége,
a jó közérzete, a vitalitása napi 200 Ft-ot?


B Ú Z A F Ű L É

Egyre többet hallani róla, hatásairól pedig ódákat zengenek.
De mi is tulajdonképpen ez a "csodanövény", valóban különlegesség számba megy, vagy akár a mindennapokban is találkozhatunk vele?

Néhány jótanács:

A búzafűlé fogyasztásánál fontos az, hogy a búzafűben lévő hatóanyagokat minél jobban hasznosítsa a szervezetünk.

Ennek alapvetően kér módja van: a felolvasztás módszere és a fogyasztás időpontja.

Tehát először is, azt tudni kell, hogy a búzafűlében lévő fehérjék, nyomelemek, vitaminok nagyon gyorsan lebomlanak. Mi ezért is használunk sokkoló fagyasztást, közvetlenül a vágás és préselés után. A felolvasztásnak kíméletesnek, ugyanakkor gyorsnak kell lennie. Tehát véletlenül se használjunk mikrohullámú sütőt, és ne melegítsük a búzafűlé kockát közvetlenül. De az sem szerencsés, ha kitesszük és hagyjuk hogy magától olvadjon fel egy 20 perc alatt. Megoldás lehet a jeges kocka elszopogatása – de ez személy függő. Szerintünk a legjobb megoldás 2 vagy több kocka esetén: a búzafűlé kockákat hőálló kávéscsészébe tesszük, öntünk rá egy pici szobahőmérsékletű vizet, a csészét belehelyezzük egy nagy bögrébe vagy edénybe, amibe forralt vizet öntünk. A kávéscsészében folyamatosan kavargatjuk a fagyasztott búzafűlé kockákat egy fa vagy műanyag pálcikával (pl. egy kínai evőpálcikával…). A kevergetés azért fontos, hogy ne melegedjen át a felolvadó búzafűlé. Ez kb. 1 – 1,5 perc ezzel a módszerrel. Csak egy kockát egyedül forró víz nélkül is fel lehet olvasztani pici vízzel és kevergetéssel kb 1,5 perc alatt.

A másik az időpont. Ahhoz, hogy minél több értékes tápanyag felszívódjon két momentum fontos: étkezés után 3 órát kell várni, hogy az emésztés befejeződjön. Ez után célszerű búzafűlevet inni. Búzafűlé ivás után pedig legalább 30 perc kell, hogy a tápanyagok felszívódjanak. Utána lehet bármit is enni vagy inni (persze vizet azt lehet, módjával). Semmiképpen ne találkozzon a búzafűlé gyümölcsökkel a gyomorban, mert az azokban lévő egy összetevő hatástalanítani tudja a búzafűlé értékes elemeit.
Ezek miatt a legpraktikusabb időpont a búzafűlé fogyasztására a reggel, ébredés után. Persze a fentiek betartásával bármikor lehet, akár naponta több részre elosztva is.

Nagyon fontos még, hogy a gyorsfagyasztott búzafűlevet nem szabad felolvadás után újrafagyasztani. Egyébként fagyasztóban tartva a tápanyagokat fél évig mindenképpen megőrzi. -20°C-on pedig egy évig.

Bármilyen kérdése van, keressen minket bizalommal!

Jó egészséget kívánunk!
Vajon megér Önnek az egészsége,
a jó közérzete, a vitalitása napi 200 Ft-ot?

B Ú Z A F Ű L É
4028 Debrecen, Jánosi u. 15.
Mobil:     +36 30 9358 222
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz